fredag 6 december 2013

Säsongsförsta!

Kåbdalis var först i norrland att öppna skidbackarna för allmänheten och detta utnyttjades självklart. Jag samlade ihop telemarksutrustningen och slöt upp med 3 kompisar för att inviga säsongen. Vi kom dit under torsdagkväll och hängde på liftöppningen dagen efter.

Under fredagen samsades vi i backen med endast ett gäng till...och alla landslagsåkare. Vi räknade och kom fram till att vi delade backe med 5 landslag. En nedfart var öppen varav halva hade uppsatt bana. Men ner tog vi oss ändå. På lördagen hade Kåbdalis hunnit öppna ännu en nedfart (som inte var belyst) så då passade landslagen på att sätta bana i 90% av den belysta nedfarten. När solen då gick ner (runt lunchtid) blev det en aning trångt. Men de va bara att gilla läget, de va ju trots allt världseliten.

I utrustningsväg var Head Rev 90 med Rottefella NTNsystemet nedpackade med Crispi EVO NTN pjäxorna. Två av kompisarna fick även möjlighet att testa NTNsystemet. Vår hemmagjorda splitboard testades även denna helg och den presterade utmärkt, teståkaren kände ingen skillnad från sin normala snowboard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar